• Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon

house in Yachiyo

The enclosed walls protect privacy and the appearance of the windows not facing outwards can not know the interior.

All the rooms, along with the courtyard, are surrounded by walls.

entrance

Free space with bookshelf

Free space with bookshelf ... You can enjoy the scenery outside from the gap.

Free space with bookshelf ... When closing the doors of each room, the space of the box and the gap becomes visible.

Living room and garden ... There are inside and outside of each of the four enclosed spaces.
The kitchen and the tabletop of the dining table are one piece.

It is a bright space surrounded by walls and privacy is protected.

Bedroom ... From the bedroom you can also enjoy the garden only in the bedroom.

In each garden surrounded by walls, different kinds of trees are planted.

Washroom ... There is also a dedicated garden here. No one can see inside from the outside of the wall.

Courtyard of children's room ... We have small windows established only one place.

Free space night view

Facade night view

Facade night view
concept

The building consists of four enclosed spaces, including inside and outside, and the space created in that gap.
The enclosed space has walls in four laps, so you can not see the inside from the outside. Inside the enclosed space there are indoor space and external space of the garden respectively. It is a space where indoor and outdoor are integrated.
The space created in the gap is connected to the outside, and it is set as the neutral space in the house.
Close parts and opening parts are arranged according to the use, and each space with characteristics is completed. I designed a house where people who live can feel changes and enjoy daily living.

 

data

· Location: Taka-gun Hyogo prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: January 2013 - December 2013
· Scale, structure:
① Total area: 108.59 m²
② Wooden flat store
· Osaka Architects Association  7th Architects Grand Prize

 
photo:Stirling Elmendorf

KAWAZOE ARCHITECTS​

​川添純一郎建築設計事務所