• Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon

house in Omachi

An oblique wall was created to secure a parking lot on the first floor and a balcony on the second floor.

On the 1st and 2nd floor there are no large openings on the side of the neighbors or on the road side. The 3rd floor is a window that connects to 4 laps, and the view extends.

Facade

Facade

Entrance

1 hall corner ... Indirect light reaches from the top of the oblique wall through the living room.

Living · · · The space is connected to the first floor at the lower back opening and the balcony at the opening above the waist.

On the front wall there are TV and audio shelves. The left end is the DJ booth.

The kitchen is a work of the order.

You can see the sea from the 3rd floor.

Living night view

Bathroom

Facade night view

concept

The site is in a corner of a Kobe-like residential area with a gently sloping south. Clients are concerned about mutual privacy with the surroundings, so we plan to avoid opening large openings directly around. The large opening of the living room can not be seen from the road as the wall of the balcony rises to the third floor.

The oblique wall, which is characterized by its appearance, secures a balcony in the parking area on the first floor, on the second floor, and brings the light from the second floor to the first floor.

There are 2 children's rooms on the 3rd floor, unlike the 1st and 2nd floors, wide open windows in all directions open space.

Changes are made in how the opening is present, and a characteristic space is completed on each floor.

 

data

· Location: Kobe City
· Use: housing
· Design, supervision period: April 2012 to March 2013
· Scale, structure:
① Total area: 105.08 m²
② Three-story wooden building

 
photo:Stirling Elmendorf

KAWAZOE ARCHITECTS​

​川添純一郎建築設計事務所