• Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon

high floor house

The site experienced flood damage from the waterway flowing through the site side in the past, typhoon. When designing, we needed countermeasures.
We planned a high-floor house which is the title of this project without giving consideration to the influence on another building in the premises and raising the ground surface.

The wall on the south side of the second floor has a tilt of 10 degrees. I took oblique space into the room.
The outer structure is divided into a large planted garden and parking lot. A fence that leaves the concrete divides the external space where the use of the garden and the parking lot are different.

There is a wide deck hanging over the eaves.
The deck and the floor of the interior are matched in height, and the interior and exterior are continuous.
The fittings are stored in the wall.

The entrance is connected to a hobby room.

It was supposed to serve a customer here, and it was made a spacious space together with the entrance.
Hobby room is space of desk work etc.
On the slit shelf with lighting fixtures on the right, it is a setting to place a small vial of aroma.

Livingroom

There are few buildings in the surroundings, and you can look over the countryside from the height that you climbed one step further in the high floor. In case
I designed a solar room facing the kitchen. The view from there was wonderful and we suggested that it could use as a cafe space.
The kitchen is open and can be used from both sides.

The wall on the south side of the second floor has a tilt of 10 degrees.
Unlike the horizontal level of the gaze, the direction of the line of sight can see the changing view.

Bathroom

concept

Surrounding the site is surrounded by the fields and you can watch a small mountain. There are few houses nearby, and it is a quiet location.

The site experienced flood damage from the waterway flowing through the site side in the past, typhoon. When designing, we needed countermeasures.We planned a high-floor house which is the title of this project without giving consideration to the influence on another building in the premises and raising the ground surface.
On the first floor, a Japanese style room, a living room, a kitchen and a solarium are continuous as one space, and can be divided into three spaces by fittings drawn into the wall as necessary. Each room faces the south, and the space spreads further to the deck. In addition, the solarium has a large opening which can see the landscape spreading west. Here I assumed a scene of relaxation that is different from living.
The wall on the south side of the second floor has a tilt of 10 degrees. The upward diffusion of the line of sight brings about a change in the space and is a thing that characterizes the appearance.

 
data

· Location: Nishiwaki City, Hyogo Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period:  April 2006 - April 2007
· Scale, structure:
① Total area: 112.40 m²
② Wooden 2 stories

 
photo:Jun-ichi Tamamori

KAWAZOE ARCHITECTS​

​川添純一郎建築設計事務所