• Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon

house in Kawanishidai

facade

The building has windows on the north and the east.
In the corner lane, we take in light and wind while protecting the privacy from the road.
Also, the crossed lattice window characterizes the appearance.
The chimney belongs to the pellet stove. In case
With the composition of the chimney on the gable roof, I designed the most imageable appearance of the house.

There is a line with two directions starting from the entrance.
There is a kitchen in the center of the house. It is a plane that can make one round around it.
I will make a lap through the entrance, the living room and the corridor.

The living room is a gradient ceiling which made use of the shape of the roof.
It is a cylindrical space toward the south window.
The kitchen also has a window of lattice.
When you stand in the kitchen, visibility continues from that window to the outside window.

There is a pellet stove in the living / dining room.
It is located between the sofa and the dining table and it is also an element that separates the space.

living/dinning

The kitchen has a window facing the living room. It connects while gently segmenting the space of the living room and the kitchen.
From the living room to the private space, you move through the staircase that rises. You can feel the change in the space and switch the feelings to different spaces.

A gentle light in the evening creates a calm space.

On the south side there is a large window facing the living room, and the view spreads through the deck.

Facade night view

 
concept

The site faces the intersection of the residential area and was built about 60 cm from the road.

The exterior is the shape obtained by adding the shed of the parking lot part to the housing part of the gable.

It is a compact size with your husband and wife living together.

There is a kitchen in the center of the house. It is a plane that can make one round around it.I will make a lap through the entrance, the living room and the corridor.

It is a compact size housing but it does not feel it.

 
data

· Location: Himeji City, Hyogo Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: November 2017 - December 2018
· Scale, structure:
① Total area: 98.96 m²
② Built in wooden building

 
photo:Eiji Tomita

KAWAZOE ARCHITECTS​

​川添純一郎建築設計事務所