• Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon

house in Marugame

There is a deck facing southwest.

Entrance

Entrance and storage

Living

The dining wall is tiled.
The window of a slit of the top side light is provided at the top of it, and light is taken in. The window was set up at a location where the neighbor is close and does not enter the sight.

The living room has large windows in the south and high windows in the north. It creates light and wind escape at both ends of the space.

The light of the slit falls from the high window. As time goes by, the line changes and I feel a time shift.

There is a hall way near the center of the house. You can reach each room through this space. This is a flow line to each room, it is also a closet.
The ceiling of the hall way is high and it is surrounded by the walls of Lauan. There is no window on the wall, light falls from the top light. The atmosphere is different from the other spaces in the hall way. Therefore, when you move to each room, you feel a change in the space. I think that the change creates a feeling of depth inside the house.

​Bed room

There is a long desk, you can use it side by side.
There are low lattice doors at the end of the desk.
Beyond that there is a place where pet dogs are located.

​Wash basin

The floor and wall of the bathroom are Towada stone.

living night view

Facade night view

Facade night view

 
concept

It is the architecture of a flat building.

A flat roof with a gradual slope is engaged.

In the center of the building there is a hall with a high ceiling. It is also an intersection on the flow line to each room.

 

data

· Location: Marugame City, Kagawa Prefecture
· Use: housing
· Design, supervision period: December 2017 - December 2018
· Scale, structure:
① Total area: 148.65 m²
② Built in wooden building

photo:Eiji Tomita

KAWAZOE ARCHITECTS​

​川添純一郎建築設計事務所